27 Şubat 2013 Çarşamba

UNESCO’ mu, ikiyüzlü bir kuruluştur!




Demir Bilgin

Kısa adı UNESCO (Birleşmis Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) bu yıl,  “barış” ödülünü” Fransa Çumhurbaşkanı Francois Hollande’ye verdi. UNESCO; “ Fransa öncülüğünde Mali’nin işgaline verdiği katkılardan dolayı, Hollande, bu ödüle layık görüldü” diye açıklamada yapmış. Yerindedir. UNESCO, budur. UNESCO, ikiyüzlü bir kuruluştur. Artık bunu bilmek ve öğrenmnek gerekiyor.

UNESCO, ikiyüzlüdür. İkiyüzlü UNESCO, artık artık  işgalci katilleri de ödüllendiriyor. Bu yüzden, F. Hollande’ye verilen ödül bizleri şaşırtmadı. Bizleri şaşırtan, Fransa Cumhurhurbaşkanı’nın, UNESCO’dan neden iki ödül almadığıdır. Mali işgali tamam, ya Suriye’yi tahrip etme katkıları ne olacak? Buna da bir ödül gerekmez miydi?

Eyyy UNESCO, bilimi, eğitimi, kültürü… savunmak ve ödüllendirmek bu mudur?

Eyyy UNESCO, sizin bilginiz dahilinde, Suriye;  NATO ve Orta-doğu’daki satılık ajanları tarafından herşeyi ile tahrip ediliyor, bu konuda bir girişiminiz oldu mu?

Yok. Zaten olamaz.

UNESCO’ mu  ikiyüzlüdür!

İkiyüzlü UNESCO, bir yandan, Francois Hollande gibi bir katili ödüllendiriyor, diğer yandan Suriye’de, Suriye tarihini bile yok etmeye çalışan kiralık katilleri görmüyor!

UNESCO’mu,  ikiyüzlüdür. İkiyüzlü UNESCO tencere gibidir, dibi karadır.

UNESCO’mu,  “Hollande yüzüm kara, UNESCO benden daha kara” olan bir kuruluştur!

UNESCO’mu, İzak Rabin, Şimon Peres, İspanya kralı Juan Carlas, Jimmy Carter gibi,  “kara tencere dibinden daha kara” olan insanlara da “barış” odülleri  vermek demetir.

Parentez açıyorum: UNESCO, hem ikiyüzlü, hem de, bozuk saat misali, bazen, günde iki kez doğruyu gösteren bir kuruluş ta  oluyor. Döneminde, aynı UNESCO, Nelson Mandela’ya da ödül vermişti. Nelson Mandela zaten, tarihte görülmemiş bir ”aparteid” köklü, anasoycu bir sömürgeci sisteme başkaldıran bir hareketin öncüsüydü. Nelson Mandela, başta Afrika halkı olmak üzere, tüm ezilen dünya halkları,  onu yorulmak bilmez mücadelesinden dolayı ödüllendirmişti. İkiyüzlü UNESCO utandı, “barış” ödülünü Mandela’ya verelim demiştir! Bu, budur.

Parentezi kapatıp, devam ediyorum.

Sorarak devam ediyorum: Eyyy UNESCO, Mali’yi görüyorsun da, Orta-doğu’da, Suriye’de olup bitenleri nasıl göremiyorsun?

Eyy UNESCO, Suriye’de, Suriye tarihi, Fransa Cumhurbaşkanı F. Hollande’nin direkt desteklediği kiralık katiller tarafından yok ediliyor, peki bunu da mı göremiyorsun?

Eyy ikiyüzlü UNESCO, “barış” ödülünü, Francois Hollande’ye verdiğnizde yüzünüz hiç mi kızarmadı?

Eyyy UNESCO, bilimi, eğitimi, kültürü… savunmak ve ödüllendirmek bu mudur?