2 Eylül 2009 Çarşamba

Lazlar da Aynı Oyuncaktan İstiyor!



Nadir Nadi Çelik

Kürdler son otuzyılda 30 bin gencini dağlarda, 10 bin insanını faili meçhülde yitirdi. Yine son otuzyılda onbinlerce kürd zindanlara atıldı, 3000 kürd köyü boşaltıldı ve 3 milyon kürd köylüsü metropollere sürüldü. Metropollere sürülmüş savunmasız Kürd kızları fuhuş piyasasının, kürd delikanlıları ise organize suç örgütlerinin insan kaynakları durumuna geldiler. Ve nihayet, bütün bunların sonunda ve de karşılığında, İttihatçılar, kürd halkının doğuştan kaynaklanan en temel insani haklarını vermek yerine, ''TRT ŞEŞ'' adlı bir oyuncak verdiler.

Kürdler, önlerine atılmış bu oyuncak karşısında yaşadığı hayal kırıklığı ve şaşkınlığı üzerinden atmaya çalışırken, bu kez de, yine bu toprakların kadim halklarından olan, en az kürdler kadar acımasız bir asimilasyona tabi tutulmuş, ancak kürdlerden farklı olarak bu süreci genellikle sessizlikle karşılamış olan Lazlar da, aynı oyuncaktan bir adet de kendilerine verilmesini istiyorlar. İttihatçılardan ilk tepki, TRT genel müdüründen geldi; Lazların hepsi türkçe bildiğinden lazca televizyona gerek olmadığını açıkladı.

Lazların, kendileri için bir yabancı dil olan Türkçeyi bilmeleri, anadillerini kullanma olanaklarının gaspını ne meşru ne de haklı kılar.

Birileri bu gerçeği İttihaçıların kulağına fısıldamalıdır.

Sonunda, bu oyuncaktan Lazlar'a da bir adet verileceği açıktır. Açık olmayan, İttihaçılar'ın bu oyuncağa karşılık Lazlar'a ne tür bedel ödettirmek istedikleridir.

http://www.nadirnadicelik.org/

Hiç yorum yok: