23 Ağustos 2008 Cumartesi

ALIN SİZE AMERİKAN UŞAKLIĞI


Turgut Koçak

turgut.kocak@hotmail.com

İşçi sınıfı sosyalistleri asla unutmazlar.

Amerikan emperyalistleri, 5000 Kürdü eğitmek için götürdüklerinde bu konuya değinen konuşmalar yaptık, yazılar yazdık. Sonra bu Kürtler Kuzey Irak’a geri getirildiler. Sözü geçen bu Kürtler, Kuzey Irak’ta öyle sanıyoruz ki, ABD emperyalistlerinin çıkarlarını sonuna kadar savunabilecekleri bir yerlere yerleştirilmiş olacaklar ki, hiç sesleri sedaları çıkmıyor. Bu konuyu her nedense kimsenin de kurcaladığı yok. Bu konu kurcalansa da kurcalanmasa da sonuç ayna gibi ortada. Yani CIA’nın eğittiği Kürtler, CIA’nın denetiminde Amerikan emperyalizmine hizmet ediyorlar. Özetle Amerikan uşaklığı yapıyorlar.

Dünyada Amerikan uşaklığına soyunan o kadar çok soysuz var ki, bunları saymakla bitiremeyiz. Alalım şu Gürcülerin Sakaşvili’sini:

Sakaşvili, iki yıl Amerika’da eğitildikten sonra Amerikan çıkarları doğrultusunda hareket etmesi için Gürcistan’a gönderilen bir kişidir. Gerçek odur ki, Amerika kendisine verdiği emeğin karşılığını da daha işbaşına getirdiği andan başlayarak almaya başlamıştır. Ve zaten Soros’un çocuklarının sözde Turuncu devrimi pek çok yerde ektiğini de biçmiştir. Amaç; tıpkı Ortadoğu’da olduğu gibi Amerikan emperyalizminin Asya’nın ta içlerine kadar yerleşme ve buraların enerji kaynaklarını ele geçirme isteğidir. Amerika emperyalizmi bu yönde uğraşısını Ukrayna, Gürcistan ve diğer bölge ülkeleri üzerinden bir güzel yürütmektedir. Son olarak; ABD emperyalistlerinin Polonya’ya füzesavar sistemleri yerleştirme anlaşmasını imzalamaları da aynı oyunun bir parçası olarak yaşama geçirilmiş bulunmaktadır.

Şimdi dönelim Gürcistan’a:

Bilindiği gibi Gürcistan öteden beri hem Ahbazya ile hem de Osetya ile sorunlar yaşamaktadır. Zaman zaman yaşanan savaşlar yüzünden bölgede sürekli olarak kan dökülmektedir. Bölgede yaşanılan çatışmaları yakından izleyen biri olarak üzülmemek elde değildir. Ne var ki, yaşanılan bunca acılara bakıp bir ders çıkarmamakta olmaz. Önce açıkça belirtmek isteriz ki, bu son savaşta Gürcüler bilerek ve istenerek Amerikan emperyalistleri ve onun sadık uşağı Sakaşvili tarafından ateşe atılmışlardır. Sakaşvili işbaşına geldiği günden bu yana Gürcülerin yaşam düzeyi daha da düşmekle kalmamış, Gürcüler Sakaşvili’nin Amerika’ın isteği doğrultusunda giriştiği maceracı politikalar yüzünden de büyük acılar yaşamak zorunda kalmışlardır.

Askeri gücü bilinen Gürcistan Sakaşvili’nin emriyle Osetya topraklarına girmiş, ağır katliamlar gerçekleştirmiştir. Bunu üzerine eyleme geçen Rus birlikleri kısa zamanda Gori’ye girmekle kalmamışlar, başkent Tiflis’in dışında hemen bütün Gürcistan’ı kontrolleri altına almışlardır. Önemli bütün askeri üsleri bombalanan ve Poti Limanı dahil askeri gücü yok edilerek işlevsiz hale getirilen Gürcü ordusu Rus birlikleri karşısında eriyip gitmiştir. Bir başka deyişle Soros’un çocukları ektiklerini biçmişler, bugün acı içindedirler. Biz sosyalistler bu yaşananlara sevinmeyiz. Ancak acı da olsa gerçeklere değinmeden de edemeyiz. AB’ye ve NATO’ya girmek için çırpınan Sakaşvili’nin bu hareketi kime hizmet etmektedir? NATO’ya girmiş olan bir Gürcistan kime karşı ve kim için girmiş olacaktır? Bölgede ABD ve AB emperyalizmi adına koçbaşı olmaya soyunacak olan ister Gürcistan isterse başka bir ülke olsun bizim için sonuç değişmeyecektir. Böyle bir hareket açıkça emperyalizmin uşaklığına soyunmaktır ki, biz de bu hareketlere her zaman olduğu gibi bugün de karşı durduk durmaya da devam edeceğiz.

ABD’nin ve AB’nin öteden beri amacı enerji kaynaklarının üzerine oturup Rusya’yı kuşatarak etkisiz hale getirmektir. Ne yazık ki, emperyalistlerin evdeki hesabı Gürcistan olayı ile birlikte çarşıya uymamış, bir ölçüde de olsa bozulmuştur. Öyle sanıyoruz ki, daha başka hesapları da önümüzdeki günlerde bozulmaya devam edecektir. Yani kendi halkının başına Amerikan çuvalı geçiren Sakaşvili gibileri erinde gecinde soysuzluklarının hesabını vermekten kurtulamayacaklardır.

Ya peki, Recep Tayyip Erdoğan’a ne denilmelidir?

Bilindiği gibi adı geçen kişi Amerikan çıkarlarını savunan BOP’un eşbaşkanıdır. Görevi gereği bu bölgede de işini yerine getirmekten geri durmuş değildir. Tayyip ve partisi AKP, Gürcü-Rus savaşı ile birlikte suçüstü yakalanmıştır. Başlangıçta sesini çıkarmayan ve tatilde olan Tayyip ve partisinin ileri gelenleri Tayyip’in Bodrum’dan Ata uçağı ile Moskova’ya uçması ile birlikte konuşmaya da başlamışlardır. Rusların her anlamda Gürcülere yardım edenleri de hedef alan demeçleriyle birlikte Tayyip de ağzından baklayı çıkarmış; Gürcülere yapılan silah yardımını hemen herkes nasıl silah satışı yapıyorsa biz de yaptık benzeri bir açıklamayla geçiştirmeye çalışmıştır. Öz olarak böylesine duyarlı bir bölgede Türkiye’nin dış politikasının bu şekilde olmasının Türkiye açısından anlaşılacak bir yanı yoktur. Ama durum R. Tayyip Erdoğan ve partisi AKP açısından bakıldığında oldukça anlamlıdır. Ülkemizde ve bölgede Amerikan çıkarlarını savunmaya yeminli bir R. Tayyip Erdoğan ve partisi AKP vardır ve o AKP iktidarını emperyalist dünyanın yardımına borçludur. Çünkü o emperyalist dünya ki, en akıl dışı şeyi bile allayıp pullayarak yığınların kafasını değiştirebilmektedir. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de emperyalistlerce aynı şey yapılmış ve AKP’nin ikinci kez iktidara gelmesi sağlanmıştır.

Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlılığı göz önüne getirildiğinde durumu hiç de iç açıcı değildir. Rusya’dan alınan ve İran’dan alınmaya çalışılan enerjinin yarın için hiç mi hiç güvencesi yoktur. Hele bu şekilde sürdürülen Amerikancı politikalarla durum çok daha tehlikededir. Bir başka deyişle ülkemiz işbirlikçi hükümetler eliyle uçurumun eşiğinde olup, daha da kötü günlerin bizi beklediği asla unutulmamalıdır.

Gelelim Pakistan’da yaşananlara:

Bilindiği gibi askeri bir darbe ile işbaşına gelen Pervez Müşerref de bir Amerikan uşağı olup, bölgede emperyalist çıkarları temsil etmektedir. Pervez Müşerref’e karşı uzun zamandır yürütülen muhalefet sonuç vermiş anlaşmalı bir yöntemle Pervez Müşerref Devlet Başkanlığı’ndan istifa etmiştir. Kimilerine göre Müşerref’in istifası demokratik bir kazanımdır. Ancak durum hiç de öyle gözükmemektedir. Pakistan’ın bundan sonraki gidişi karanlıktır. Pakistan hızla şeriata sürüklenmekte olup ülkeyi çok daha karanlık günler beklemektedir.

Sonuç:

Bütün Amerikan uşakları ülkelerini emperyalizme hizmet etmek için ateşe atmaktan çekinmemişlerdir. Yaşanan onca olay göstermiştir ki, her kim bu yolda yürüyorsa sonuçları bellidir. Günü geldiğinde sümüklü bir mendil gibi sümkürülüp atılacaklardır. Daha ne diyebiliriz ki, siz ve sizin gibilere? Biz, yine de sizlerin belleğini taze tutmak için yineleyelim:

ALIN SİZE AMERİKAN UŞAKLIĞI!

Hiç yorum yok: