22 Haziran 2008 Pazar

Doğrular gibi bir yalanlama






Abdulkadir Ulumaskan
ulumaskan@hotmail.de






Türkiye’de darbe bildiri, muhtıra ve seneryonun belgeleri ard arda çıkmaya devam ediyor. En son Taraf Gazetesinin ortaya çıkardığı Genelkurmay’ın iktidarı ele geçirme planı gündeme geldi. Belgede ordunun iktidarını pekiştirmek için; yargıdan basına, AKP den sanatçılara ve Kürtlere kadar çeşitli planlamalar var. Burada özellikle basının kulanılmasından bahsediliyor. Yani Genelkurmay, basını kirli bir paçavra gibi kulanmaktan söz ediyor.

Bu konu üzerinde tartışmalar yapılıken, azınlıkta da olsa bunun anti demokratik olduğunu savunarak eleştiren onurlu aydınlar
yok değildir. Ancak buna karşı onurlarını ordunun ayakları altına atmış sözde aydın ve gazeteciler çoğunluktadır.Bunlar daha çok ordunun dalkavukluğunu yapan onur ve şerften nasipsiz kişilik, daha doğrusu kişisizliklerdir.
Bu basın mensubu olmaktan çok ordu mensubu gibi olan mehmetçik yazarlar nerdeyse onurluca haber yapan Taraf Gazetesini afaroz edecek gibi saldırıyorlar.

Bunlar kraldan daha kralcı Taraf Gazetesinin üzerine gidiyor ve bu belgeyi çürütmeye çalışıyorlar.

Genelkurmay Başkanlığı da hemen yazılı bir açıklama yaparak bunu yalanladı. Ancak bu olayı doğrular gibi bir „yalanlamaydı“ : „Komuta kademesinde, onaylanmış resmi bir belge mevcut değildir.“ Deniliyor. Herhalde demek isteniyorki; böyle bir belge var ama henüz mühürlenip resmileşmemiştir.

Bu itiraf edici açıklama üzerine Genelkurmay adına çok öfkelenen bazı mehmetçik yazarlar, bunu çok acemice buldular. Yani neden itiraf etiklerine bayağı üzülmüşler.

Bazıları da : „Komuta kademesinde yok denildiğine göre, alt kademeler tarafından hazırlanmış olabilir. „ derken, bunun normal olduğunu söylemek istiyorlar.

Bazı dalkavuklar ise : Böyle bir plan olsa dahi uygulanmadığı için önemli değil.“ diyerek, masum bir plan gibi göstermeye çalışıyor. Bazıları da : „ Genelkurmay böyle bir plan yoktur diyorsa yoktur.“ Diye sadakatlerini bilidiriyorlar onursuzca.

Birinci gruptaki dalkavuklara sormak gerekir: Bu yalanlama açıklanmasının acemice olmasınına öfkelenirken, acaba daha profesyonel bir darbe planı ve bunun daha iyi bir şekilde hazırlanmamış olması mı sizi rahatsız ediyor? Demekki Genelkurmay açıklamayı alelacele yaparken, sizin gibi paçavralara danışmaya gerek görmemiştir.

İkinci gruptaki „alt kademe „ diyen paçavralara da şunu sormak gerekir: Şimdiye kadar böyle üst düzey planları hangi Çavuş ve Onbaşıların yaptığı görülmüştür?

Üçüncü grup yağcılara ise ; uygulansın uygulanmasın - ki yalan söylüyorlar, planda geçenlerin çoğu başta kendileri olmak üzere zaten uygulanmış - farz edelim ki uygulanmamış da olsun, bu ne kadar o gevelediğiniz hukuksal ve demokratiktir.

Son olarak;
Dördüncü grup dalkavuklara ise, fazlasiyla hak ettikleri için küfür etmekten başka bir söz kalmıyor...

22.06.2008

Hiç yorum yok: