29 Mayıs 2011 Pazar

“HAYALDİ GERÇEK OLDU” ALDATMACASI



MUSTAFA ELVEREN (EM. ÖĞRT.)
mustafaelveren@gmail.com

T.C. Başbakanı Recep Tayip Erdoğan belki de farkına varmadan içindeki gizli düşüncelerini dışa vurmaya başladı. Aleviler, Kürtler, ülkemizde yaşanan hukuksuzluklar ve bazı bakanlarının yaptığı yolsuzlukları konusunda açıklamalarda, Sayın Kılıçdaroğlu’nun deyimi ile “itiraflarda” bulunmaktadır.

Özellikle “Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır” açıklaması beni hiç şaşırtmadı.

Yine “Alevi Çalıştayları” aldatmacasıyla bazı çıkarcı Alevi kurumlarını kullanarak Aleviliği din dersi kitaplarına ve diyanetin içine çekip, yozlaştırılması gayretleri de beni şaşırtmadı.

Sayın Başbakan’ın KCK-Karargâh evleri-Ergenekon davaları ile ilgili açıklamaları ve önünde ayağa kalmayan generali Silivri’ye nasıl gönderdiğinin hukuksuzluğu konusundaki tavrı da beni şaşırtmadı.

Çünkü Sayın Başbakan kendisi demokrat değildir. Bir ayağı kışlada, diğer ayağı medresede olan bir kişinin demokrat olması mümkün mü? Demokrat olmayan birinin “İleri demokrasi” söylemi ile halkı aldatması normaldir. Ben daha önce “İLERİ DEMOKRASİ ALDATMACASI” başlıklı bir makalemde bu konuyu dile getirmiştim.

Sayın Başbakan’ın göstermelik Alevi Çalıştaylarıyla Alevileri oyalama taktiğini, “Kürt sorunu yoktur Kürt kardeşlerimin sorunu vardır” söylemini, KCK-Ergenekon davaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarını göz önünde bulundurduğumuzda; “Önümüzdeki süreçte AKP hükümeti “yeni” bir savaş konseptini devreye sokacağı anlaşılıyor. En masum sivil itaatsızlık eylemlerine bile şiddetle bastıracağının ipuçlarını veriyor. Bunun doğal sonucu olarak, durumdan vazife çıkarmak isteyen Gladyo tipi “yeni” çeteler devreye girecektir.” Rodi Baz’ın bu tespitlerine ben de katılıyorum.

Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan’ın konvoyundaki araçların hızından ve büyüklüğünden etkilenerek, “Oha arabalara bak kocaman” diyen üniversite öğrencisine, Başbakanlık korumaları, “Başbakana küfür ettin” gerekçesiyle Karakola götürülen genç kız, 7 saat gözaltında tutuldu (Hürriyet) İşte bunların demokrasi anlayışı bu kadardır.

Şimdi de “Hayaldi gerçek oldu” aldatmacasıyla halkı oyalıyorlar. İşte AKParti ve lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği bazı hayalleri;

Okullarda okutulan Din Dersi kitaplarına Alevilik konularını resmi ideoloji bağlamında konularak Alevi sorunu çözüldü. “Hayaldi gerçek oldu.”

“Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunu vardır” şeklinde Kürt sorunu çözüldü. “Hayaldi gerçek oldu.”

Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nu kendi düşünceleri çerçevesinde değiştirerek Türkiye’de hukuk(suzluk) sorunları çözüldü. “Hayaldi gerçek oldu.”

Başörtülü insanlarımızı “arka bahçesi” olarak gören AKParti zihniyeti türban konusunu sürüncemede bırakmak suretiyle Türkiye’de başörtüsü sorunu çözüldü! “Hayaldi gerçek oldu.”

Üniversite sınavlarını kaldırmak bir yana, mevcut sınav sistemine şifre yolsuzluğu ile bir milyon yedi yüz bin civarındaki öğrenciyi mağdur ettiler. “Hayaldi gerçek oldu.”

Eğer 12 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde ezici bir çoğunlukta oy alırsa, “ustalık” dönemindeki hayalleri bizleri hiç şaşırtmasın.

Eğer Ustalık dönemi gerçekleşirse, bu dönemle ilgili şu kehanette bulunmak istiyorum; Cehennem kaldırılacak, herkes Cennet’e gönderilecek, orada her erkeğe ayrıca birer tane de huri tahsis edilecektir. Hatta Cennet’e gidenler için çılgın bir projeyle herkese 50 metre karelik birer tane de saray yavrusu konut edinmeleri sağlanacaktır.

Değerli Aziz Nesin’in deyimi ile “yüzde sekseni aptal” olan bir toplumda yaşadığımıza göre, zamanı geldiğinde yine “Hayaldi gerçek oldu.” aldatmacasına inanacaklar / inanacağız…

Umuyor ve diliyorum ki, hayalcilikten kurtulup gerçekleri gören bir toplum oluşsun. Aksi halde, “Hayaldi gerçek oldu.” diyecekler / diyeceğiz.

Hiç yorum yok: