21 Ocak 2010 Perşembe

LİBERAL (KONTR)GERİLLA



Kontrgerilla Bülent Arınç’ı ortadan kaldırmayı planlamış olabilir mi? Biraz geriye bakmalıyız: Kemal Türkler, Doğan Öz, Server Tanilli, Bedrettin Cömert, Bedri Karafakioğlu, Yalçın Sanalan, Necdet Bulut, Uğur Mumcu, Musa Anter, Eşref Bitlis, Gaffar Okan! Tüm bu ve daha birçok cinayete baktığımızda kontrgerillanın öldürdüğü kişilerin sol görüşlü ya da Kürt sorununa bulaşmış olduğu görülür. O halde, zaten komünizme karşı olarak kurulduğu söylenen bu örgüt sağcı bir örgüttür ve genelde hep solcuları öldürmüştür. Öldürdüğü tek bir sağcı yoktur! Bu bağlamda sağcı kontrgerillanın sağcı Bülent Arınç’ı öldürmeyi düşünmesi tuhaf olmalıdır. Bu ülkenin entelektüel aydınları nedense konunun bu yönünü hiç gündeme getirmediler.

(Türk) Kontrgerillayı iyi analiz etmek gerekir. İttihat ve Terakki’ye (Teşkilatı Mahsusa) ve hatta son Osmanlı padişahlarına kadar götürmek gerekir. Mustafa Suphi(1883-1921) önceleri İttihat ve Terakki’nin delegesi olduğu halde sonradan komünizm sevdasına kapılmıştır. Meclis’in çağrısıyla (Ocak 1921) Ankara’ya doğru gelen Mustafa Suphi ve 14 arkadaşı Trabzon’da(Sovyetler’e geri gönderilmek üzere bindirildikleri teknede) Yahya Kâhya’nın adamlarınca (1921 Ocak’ının 28’ini 29’una bağladığı gece) öldürüldü(ler). Hoş burası tam kesin değil ya, Sovyetler yerine öbür dünyaya gönderildikleri ise kesindir! Öldürme emrini kim verdi? (Topal Osman’ın yoldaşı olan Kayıkçı Yahya daha sonra öldürülür.) Bu cinayetleri iyi analiz etmek gerekir.

Özel gizli örgütlerin ilişkiler bağı ve düşünce babalarını iyi çözümlemek ve anlamak gereklidir. Bu o kadar da kolay değildir. Cinayetler, suikastlar, sabotajlar, devirmeler, darbelerin uygarlık içindeki yeri yönetmeyle (devlet) ilgilidir. İktidar hedeflendiği için belli sınıfların ürünü (üretimi) paylaşma saltanatının devam(lılığ)ı yönetici, din adamları ve komutan (asker) işbirliği ile olmuştur. Gizli örgütleri ve eylemlerini de bu şekilde düşünmek gerekir. Padişah Abdülaziz’in (1830-1876) 30 Mayıs (4 Haziran?) 1876’da ölü bulunması olayı iyi araştırılmalıdır. Doktorlar intihar etti deseler de genel kanı bu yönde değildir. (Güreşçiler tarafından bilekleri kesilmiştir.)

Gizli örgüt, kontrgerilla; kime hizmet, niye hizmet ettikleri ortaya konacak bu örgütler vatan, din, milliyetçilik gibi putlaştırmalarla kapitalist modernitenin en ırkçı, en faşist, en katil, en sömürgen mekanizmaları olarak düşünülmelidir. Toplumu ahlaksızlaştırarak kişiliksizleştirmek bir avuç sömürücünün işine gelmesi olarak ortaya konmalıdır. (İsrail’in Hitler faşizmine rahmet okutacak yöntemleri kullanması devlet ve devleti temsil eden sınıflarının işi olmalıdır. Eğer İsrail devleti bütün dünyanın önünde büyükelçimizi aşağılayabiliyorsa, bu kurduğu devletin gizli derinlerine dayanmaktadır. Bunun Musevilikle bir ilişkisi yoktur.)Özellikle dine milliyetçilik ideolojisi de katılarak yeni bir din elde edilmiştir. Bu tip dinin İbrahimi din veya öncesi din olmadığı, artık farklı bir amaca (küreselleşmeye) hizmet eden olduğu okunmalıdır.

Yeniden kontrgerilla ve Bülent Arınç’a dönmek istiyorum. Kontrgerilla Bülent Arınç’a ne yapsın? Kontrgerillanın işi Bülent Arınç’la (veya AKP’yle) mı bozuluyor? Kontrgerilla veya modern her türlü gizli örgütün amaç ve yapısında geçmişi ve bugünü aramak gerekir. Siyonizm’den Hitler faşizmine, İmparoturluklardan meşruti yönetime, Sovyet sosyalizm denemesinden liberalizme kadar tüm geçmiş ve bugünü çözümlemeliyiz. Tüm tarihsel deneyimlerde iktidarı elinde tutanların ya da sömürenlerin iktidarını devam ettirmek isteyenlerin, erkek egemen iktidarlarla tanrısal iradeyi nasıl bir tuttuklarını görmeliyiz. Kadınlara, çocuklara, ırklara, uluslara, ötekilere, herkese düşman-aslında tek örgüt olan-bu kurnaz ve zorba insanların örgütleri ne etsin Bülent Arınç’ları? Onların toplumla, insanla, demokrasiyle davaları var!

Hiç yorum yok: