10 Mayıs 2008 Cumartesi

Bölgemizin Tüm Anti-Emperyalist Güçleri(*)



Abdullah ÖCALAN

Bugün, bölgemizin anti-emperyalist mücadelesinde Partimizin belirgin yeri ve rolü vardır. Partimizin mücadelesi daha şimdiden Orta-Doğu’ya yönelik emperyalist politikalarla ve özellikle emperyalizmin Türkiye faşist rejimi ile yürütmek istediği politikalara, en başta da Irak’a ve Güney Kürdistan’a yönelik tehlikeli işgal, istila çabalarına kararlılıkla karşı durmaktadır.

Yine, bölgeye yönelik uzun vadeli planları, bölgenin kaderini onlarca yıl etkileyecek olan ve ekonomik, ticari sahada başlayan yayılma çabalarını gittikçe siyasi ve askeri bir konuma dönüştürmek isteyen TC’nin bu yönelimlerine karşı da ortak bir direnişin geliştirilmesinin gerektiği açıktır. Bölgede emperyalizm ve sömürgeciliğe karşı gittikçe kendini dayatan ortak anti-emperyalist bir mücadele birliğinin geliştirilmesi için de, mevcut milliyetçi yaklaşımların aşılarak, halklarımızın çıkarlarını daha iyi ihtiva eden bir yaklaşımın geliştirilmesi önemli esaslardan biridir.

Kürdistan halkının enerjisine şu veya bu politikanın basit bir taktik yedek gücü olarak yanaşmayan ve halkımızın bağımsızlık hakkına saygı gösteren, eşit ve özgür bir temelde birlik isteyen, bölgenin bütün ulusal kurtuluşçu ve ilerici örgüt, parti ve devletleriyle çeşitli düzeylerde ilişkiler geliştirmekten kaçınmayacağız. Kısacası, bölge halklarına yönelik görevlerimizi de bir yandan bölgenin azgın ve saldırgan güçlerinden TC’ye karşı daha aktif savaşarak, öte yandan böyle bir ortak mücadele birliğini her konuda sağlamaya büyük bir çaba sarfederek yerine getirmeye çalışacağız.

Bunun için; bölgenin tüm anti-emperyalist güçlerini, kendi görevlerine daha sıkı sarılma temelinde ortak bir mücadele birliğini geliştirmeye ve Partimizin yürüttüğü çabalara gereken katılımlarını sunmaya çağırıyoruz.
-----------------------------

(*) Seçme Yazılar, cilt: III, sayfa 96.
Weşanên Serxwebun Yayınları
Birinci baskı: Mayıs 1988
-----------------------------------
(**) Yazıyı bloga gönderen : Ali Emin İleri

Hiç yorum yok: