7 Ağustos 2008 Perşembe

Antakya’nın tarihi sokakları ‘Dar Sokak’ta


23 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Antakya’nın dar sokakları, editörlüğünü Murat Altunöz’ün yaptığı, ‘Dar Sokak’ adlı edebiyat dergisiyle yeniden hayat buldu.


23 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Antakya’nın dar sokakları, editörlüğünü Murat Altunöz’ün yaptığı, ‘Dar Sokak’ adlı edebiyat dergisiyle yeniden hayat buldu. Antakya’daki usta şair ve yazarları, genç nesil şair ve yazarlarla buluşturmayı amaç edinen dergi, aylık olarak yayın hayatına başladı.
Antakya’da yeni bir edebiyat dergisi çıkıyor. Aylık olarak yayınlanan ‘Dar Sokak’ adlı edebiyat dergisinin editörlüğünü Murat Altunöz yapıyor, yayın kurulu ise Özcan Özgün, Faiz Cebiroğlu ve Ali Özhan Özgün’den oluşuyor. Derginin içeriği hakkında bilgi veren editör Murat Altunöz, amaçlarının Antakya edebiyatına yeni bir soluk vermek olduğunu ifade ederek, “Biz yıllardır Karalama dergisini bir grup arkadaşla birlikte çıkartıyorduk. ‘Dar Sokak’ dergisi ise kendine farklı misyonlar yükledi. Bunlar öncelikli olarak Hataylı yazar ve şairleri, genç nesil yazar ve şairlerle buluşturmaktır. Bu düşünce ile yol aldık. Dergimiz aylık olarak yayınını sürdürecektir” dedi.

Şiirden uzaklaşılıyor

Artık derginin satıp satmamasının önemli olmadığına inandıklarını belirten Altunöz, “Karalama dergisine çok ciddi paralar döktük, neredeyse denemediğimiz dergi formatı kalmadı, sonuç ise maalesef hep aynı; dergiler yine satmıyor. Dergilere gelen şiir sayısı kadar dergiler satsa inanın hiçbir dergi ülkemizde kapanmazdı. Bu nedenle biz şiiri dergimizde biraz kısıtladık. Daha çok politika yazıları ve söyleşiler yayınlıyoruz. Tabii ki şiire de yer veriyoruz ama eskisi gibi aşırı derecede değil. Sonuç olarak dergimizin satıp satmaması hiç önemli değil, zaten bizim böyle bir iddiamız da yok. kendine çizdiği yolla uzun yıllar düzenli çıkmayı hedefleyen ve bunun altyapısını hazırlayan bir dergi olarak yol alıyoruz” diye konuştu. (Antakya/DİHA)

Evrensel Gazetesi / 6.8.2008

-----------------------------------------------
DAR SOKAK:

Ağustos 2008 yıl 1 sayı 1:

Şairin Sözü var- Ahmet telli
Cafer Demirtaş- Postal
Sema Dündar -Sıradan Bir Gün ( Öykü)
Arife kalender Şiir İnsanlığın Ortak şansıdır ( Söyleşi) Murat Altunöz
Müslüm Kabadayı- Oğlak Mükebbenin altından durmaz ! ya Öğrencilerimiz
Ahmet Tuncer- Anlarız ( Şiir)
Asiye Kamber -Geceye Kanayan Gizem (şiir)
Hatice Yıldız -ve Ben ( Deneme)
Faiz Cebiroğlu -Ey İsa ( Arapça’dan çeviri Şiir) Macit Ebu Goş
Mehmet Ercan- pelesenk ( şiir)
VE BİR UMUT ŞAİRİ SENNUR SEZER

İletişim: Murat Altunöz
murataltunoz@hotmail.com
Faiz Cebiroğlu

Hiç yorum yok: