19 Şubat 2008 Salı

”KOSOVA BAĞIMSIZLIĞI HAYIRLI OLSUN!”




BİR OKUYUCU MEKTUBU: KOSOVA BAĞIMSIZLIĞI HAYIRLI OLSUN!


Ali Emin İleri


Evet; Nihayet, Kosova bağımsızlığın ilan etti. Kutlu ve hayırlı olsun!

Hak, haktır. Nüfusla ilgisi yok. Herkes özgürce, ”kendi kaderini tayin etme hakkına” sahiptir.

Ben, dünyadaki tüm halkların, ”kendi kaderlerini, kendileri tayin etmesinden” yanayım. Bana göre, önce bağımsız olmadan, bağımsızlğı yaşamadan, ”enternasyonalistleşmek” savı, boş bir iddiadır. Hele hele, özel mülkiyetin insanları ayırdığı ve parçalara böldüğü bir sistemde, öz-bağımsızlık olmadan, enternasyonalistim demek, hem boş bir sav, hem de iktidarı ele geçiren sahte özgürlükçülerin ekmeğine yağ sürmek oluyor. Bunun bu olduğu, tarihten silinmek istenen Kürtlerin durumu bizlere gösteriyor.

Evet, ne güzel, 2 milyon Kosovalı bağımsızlığını ilan ediyor! Peki 15 – 20 milyon Kürt, bağımsızlık bir yana, hâlâ kendi dilini kullanmak hürriyetine sahip değildir! Bu nasıl oluyor?!



İşin daha grotesk tarafı var: Kürtleri tarihten silmek isteyen Türkiye, Kosova bağımsızlığını, ilk tanıyan ülkeler arasında yer alıyor!

Almanya da ”asimilasyon insanlık suçu” diyen, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 yaşındaki bir Kürt çocuğu hakkında, Kürtçe olarak; ” Babamı özlüyorum” yazdığı için hakkında soruşturma açıldığını görmezden geliyor. Aklı sıra insanları ”manipüle” ediyor!

Peki, bundan daha büyük bir ahlaksızlık olur mu?

Peki, Kürtleri ezen, onları tarihten silmek istenen mentalitenin temsilcisi olmaktan daha büyük bir ahlaksızlık olur mu?..

Değerli Blog yönetici ve okuyucuları;

Haklı ve hakkı olan Kosova’nın bağımsızlığından yanayız, ama ya Kürtler?..

Bunları ve selamlarımı iletmek istedim.

Tüm blog yöneticilerine en üstün başarılar.

Hiç yorum yok: