21 Mart 2008 Cuma

AZINLIĞIN ÇOĞUNLUĞA TAHAKKÜMÜ



Abdulkadir Ulumaskan


“...Türkiye’nin yine akıl ve ahlaka sığmayan çarpıtmaları var;Kürt nufusu için, 4-5 milyon deniliyor. Ama sadece Diyarbekir’in nufusu 2 milyondur...”


Türklerden çok, Türk olmayanların yaşadığı Türkiye’de, Türk milliyetçiliğini yapmak akıl-mantık ve ahlak kari olmadığı halde, çoklarının bunu pervasızca yapmalarını anlamak zordur. Bu da Türkiyede ne kadar akıl ve ahlaksızlığın olduğunu gösteriyor. Bu ahlaksızlığı, yalnız bazı kişiler değil, kurum ve kuruluşlar da yapıyor. Bu, resmi bir ideolojidir.

Bu etnik azınlıklardan bazılarının kendini Türk hisetmesi de, başka bir ahlaksızlk örneği oluyor. Ahlaksızlığın büyüğünü hissedenden çok, hisettirendir yapan.

Türkiye'de 26 azınlığın olduğu söyleniyor. Bazı devlet yetkilileri, Cumhuriyetin 26 milleten oluşan osmanlı temeleri üzerinde kurulduğuyla, söylüyorlar. Yani bu Türkiye’de azınlık var demektir:

Kürtler, Lazlar,Çerkezler, Ahbazalar, Gürcüler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Ermeniler,Yahudiler, Boşnaklar, Araplar, Arnavutlar, Hemşinler, Pomaklar, Çingeneler , Rumlar, Nusayriler ve diğerleri.

Bunlardan sadece Kürtlerin nufusu 20 milyon civarındadır.

AB komisyon görüşmelerindeki rakamlara göre Türkiye nüfusunun 44 milyonu değişik etnik gruplardan oluşuyor. Bu raporda Türklerin sayısı 28 milyon olarak gösteriliyor.

Tabi bu rakamlarla ilgili Türkiye’nin yine akıl ve ahlaka sığmayan çarpıtmaları var;Kürt nufusu için, 4-5 milyon deniliyor. Ama sadece Diyarbekir’in nufusu 2 milyondur.

Devlet istatistik Ensitüsüne göre Urfan’ın 2002 tarihinde nufusu 1,5 milyondur.

İstanbul’da da 1 milyon üzerinde Kürt yaşıyor. Bu 4,5 milyon eder. Geriye en iyimser ve vicdanlı rakamlara göre Kürtler 5 milyon ise yarım milyon kalıyor.

Resmi rakamlara göre Van’nın da nufusu 980 bin olduğuna göre, geriye kalan 20 Kürt
ilinde hiç bir Kürt yaşamasa dahi, yarım milyona yakın Kürt fazlası çıkıyor. Onları nereye koymalı, bilmiyorum. En iyisi onları da Türkiye’ye hediye etmeli herhalde (!)


Devletin bilimsel dediği ve Zazaları da bilinçli olarak Kürt saymadiği, “TÜRKİYENİN ETNİK YAPISI ” hakkinda şu komik ve yalan bilgiler var :


“Ali Tayyar ÖNDER’in yazdığı, Türk halkının kökenleri hakkında yayınlanmış en kapsamlı, sistematik, bilimsel bir eser . Beş yıllık araştırma sonucunda oluşmuş. Türkiye’nin etnik yapısı hakkında yalanlarla dolu kitapları, bilimin berrak ışığında gerçeklerle çürüten, sadece şimdiki yaşayanlara değil, gelecek nesillere de ne olduklarını bilme konusunda çok önemli bir kaynaktır.”

Ve işte devletin sözde bilimsel dediği bilimden ve ahlaktan uzak yalan tablosu :

ETNİK KİMLİK NÜFUS ORAN %

TÜRK : 64,650,000 89,79

KÜRT : 5,000,000 6,94

ZAZA : 1,000,000 1,4

ARAP : 600,000 0,83

ÇERKES : 250,000 0,35
LAZ : 200,000 0,28

DİĞER : 300,000 0,42

“ Türkiye’de etnik grupların, toplam nüfusa oranı %10 civarındadır.” diye devam ediyor sözümona bilimsel, sistematik, ve 5 yıllık çalışmanın ürünü olan kapsamlı eser.

Sanırım artık benim konuyu uzatmama gerek yok ve ahlak notunu özgür vicdanlar verecek ve Türkiye’de azınlığın çoğunluğa olan baskısına kahrolsun diyecektir! 20.03.2008

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Herşeye at gözlükleriyle bakmayın, el insaf be sizin azınlığınız gerçekten de azınlık bunu kabul edin artık.O yalan bilgilerin bulunduğunu idda ettiğiniz kitaptaki kaynakları incelerseniz uydurma kaynaklar olmadığını sağlam ve prestijli kaynaklar olduğunu görüceksiniz, sizin kürt illeri diye bahsettiğiniz illerin bi kere tamamı kürtlerden oluşmuyo, özellikle urfadakilerin çoğu türk kökenli ama sürekli bazı gruplar tarafından dışlana dışlana kendilerini kürt sanıyolar, oradaki eski mezar taşları örneğin yanlış hatırlamıyosam koç ya da boğa başı ve edebiyat tarihinden bildiğimiz kadarıyla bunları eski türk medeniyetleri kullanmış,sorun çıkarıp durmayında artık bu vatanı sahiplenin be.

Adsız dedi ki...

64 Milyon Abartılı Olsa Bile Nereden Baksanız En Azından 50 Milyon Türk Var Bu Ülkede Kendini Türk Gibi Hissedenlerin Sayısı da Azımsanmayacak Kadar Fazla ...

Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene ..!