5 Haziran 2011 Pazar

MERT DAYANIR, NAMERT KAÇAR…








Turgut Koçak / TSİP Genel Başkanı

MERT DAYANIR NAMERT KAÇAR YA DA BAY TAYYİP’İN İNCİLERİ



İster politikacı, ister gazeteci ne olursanız olun tutarlı olacaksınız. Rüzgârgülü gibi rüzgâr ne yandan eserse ona göre bir tutum almayacaksınız. Tutarlı duruşunuzun size zararı olsa da, bu inanç ve kararlılığınızdan asla ödün vermeyeceksiniz. Bir konuda düşünce belirtecekseniz o konu ile ilgili olarak da iyi donanımlı olacaksınız. Nuray Mert bir konu ile ilgili olarak düşüncesini belirtmiş ve bu düşüncesi de Bay Recep Tayyip Erdoğan’ı çileden çıkarmıştır. Nuray Mert kapitalizmin ne olduğunu iyi bildiğinden Güneydoğu’da yapılan yollar ve duble yollar için özet olarak kapitalist sistem para kazanacağını düşünmese böyle bir yatırım yapmaz demiştir. Başbakan ise bu konuda (bu benim düşüncem) sömürüyü, çıkarı, vurgunu, talanı, köşe dönmeciliği iyi bilse de kapitalist sistemin ne olduğunu Nuray Mert kadar bildiğini hiç sanmıyorum. Bu yüzden de Bay Tayyip, Nuray Mert’in görüşlerini ele alarak hakaret etmiş ve Nuray Mert’e “namert” diyerek hezeyanlarına bir hezeyan daha eklemiştir.

İlginçtir, kendisine gün yirmi dört saat yağ çeken gazetecilere dönüp de; bugüne kadar, bu kadarı da fazla dememiş, yağdanlıkları gerçek gazeteci sanarak onların dünyalığına katkı koymak için “açıl susam açıl” örneğinde olduğu gibi bu yağdanlık gazeteciler için şans perisi olmuştur. Nuray Mert’se onun düşündüğü tipten bir gazeteci olmadığı için kurnazlığa ve milliyetçiliğe sarılarak Nuray Mert’e ağzını doldura doldura “namert” diyebilmiştir. Hoş Bay Tayyip bir gazeteci için tersini söylüyorsa biraz o hakaret yerine geçer ya neyse…

Daha önceki yazılarımızda da Bay Tayyip’in üslup bozukluğuna değindik. Onu bu kadar saldırgan yapan şeyinse bir sonun başlangıcı olduğunu düşünüyoruz. Yani kim ne derse desin Bay Tayyip gidici. İşte bu yüzden külhani ağızlarla önüne gelene saldırıyor. AKP’nin 2011 seçimlerinde aldığı oy tek başına iktidar olmasına yeter mi bilmiyoruz ya oyunun olabildiğince düşeceğini daha şimdiden söyleyebiliriz. Hoş tek başına iktidar olsa bile bundan böyle ne mecliste ne de dışarıda rahat yüzü göremeyecektir. Çünkü kendi deyimiyle çıraklık ve kalfalık döneminde bu ülkenin geniş emekçi yığınlarının anasını ağlatmış, şikayetlenen bir vatandaşa da; “ananı da al git” diyerek gerçek kimliğini açıkça ortaya koymaktan çekinmemiştir.

The Economist dergisinin seçimlerle ilgili yorumuyla iyice gözler dışarı fırlayan Bay Tayyip verip veriştirmekten geri kalmamıştır.Herkese haddini bildirdiği gibi bu dergiye de haddini bildirmiş, gözünü korkutmuştur.Çok ilginç,daha önce pek çok uluslararası dergi ya da gazetelerde övgü dolu düşünceler dile getirilmiş,kendisinin dışındakilerse en acımasız şekilde eleştirilmiştir. O zamanlar bu övgüleri kendisi için propaganda olarak kullanan Bay Tayyip’in rüzgâr tersinden esmeye başladığı zaman bu denli değişik tepki veriyorsa biz bunu olsa olsa köylü kurnazlığı olarak görürüz.

Bu seçimler gerçekten de Türkiye emekçileri için yaşamsal öneme sahip.Bu seçimlerde sempati ile baktığımız kimi sol görüşlü adaylar ve dost partiler olsa da durum değişmiyor. Bu seçimlerde Türkiye Sosyalist İşçi Partisi olarak temsil edilmediğimize göre herhangi bir sol görüşlü kişi ya da parti üzerinden de AKP ve diğer burjuva partilerine karşı mücadele yürütemeyiz. Bu yüzden de durumun zorluğu bütün çıplaklığı ile ortada duruyor. Parti olarak seçimlere girseydik sistem partilerine karşı daha kararlı mücadele yürütmek için kuşkusuz zorlanmazdık. İşimiz kolay değil, sistem partilerinin meşruiyetini tartışmaya açıyor ve AKP’nin iktidarının yıkılması gerektiğini savunuyoruz. Herkesi ama herkesi, başta AKP olmak üzere düzen partilerine oy vermemeye çağırıyoruz.

Biz sandığa gideceğiz ve kimseye oy yok, oyumuz kendimize, oyumuz sosyalizme diyeceğiz.Ancak o zaman Bay Tayyip gibilerinin mumunu söndürür padişahlanıp durmasına izin vermeyiz. Vermeyeceğiz de… Bay Tayyip’in ne yapacaklarından, ne saldırganlığından, ne de gücünden küçücük bir korkumuz yoktur. Nasıl geldiyse onu öyle göndereceğiz. Bu kez onunla birlikte onu bu noktaya taşıyanlara da hanyayı konyayı göstererek.Mert dayanır namert kaçar.

Bizler dayanacağız. Bay Tayyip’in incilerini ise yarın kimse anımsamayacak…


Hiç yorum yok: