17 Şubat 2011 Perşembe

PARİS'TE GÖRÜLMÜŞTÜR- MAHPUS RESİMLERİ SERGİSİ AÇILIYOR...




Görülmüştür” adlı Mahpus Resimleri Sergisi, Mersin İHD ve Akdeniz Kent konseyi işbirliği ile 10–17 Aralık 2010 tarihlerinde, İçel Sanat Kulübü − Teoman Ünüsan Sergi salonunda sergilenmişti.

Adil Okay ve kızı Öykü Okay'a gelen resim, karikatür ve desenler ile yüzlerce mektup sergilenmişti.

Aynı sergi İHD Mersin subesi cabasıyla Fransa'ya taşındı. Görülmüştür sergisi, Akademiye Huner ü cand Kürdistan -Ahmet Kaya Kültür merkezi, Fransa Barış meclisi ve İHD Mersin Şubesi,işbirliği ile 19 Şubatta açılıyor.


Adres: Akademiye Huner ü cand Kürdistane- 16 Rue D'enghien 75010 Paris.

Sergiyi 26 Şubata kadar izleme olanagı var.

AKIN BİRDAL'IN MECLİSTE VERDİĞİ BİR SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
BDP sayı:324 Tarih: 16.03.2010

Aşağıdaki sorularımın, ADALAET Bakanı sayın Sadullah Ergin tarafından Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 16.03.2010

AKIN BİRDAL
DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ
İMZA

İki yıl önce Adil ve Tülin (şahin) Okay adlı yurttaşlarımız, siyasi tutuklu ve hükümlülerle dayanışmak, duygularını paylaşmak amacıyla bir mektup kampanyası başlatmış ve ilerleyen aylarda bu paylaşıma kızları Öykü’yü dahil etmişlerdir. O günden bugüne Yazar Adil OKAY’ın beş yaşındaki kızı Öykü de politik tutuklularla mektuplaşmıştır. Öykü balonlarla oynamayı çok sevdiği için son yolladığı mektupların içine hediye balonlar yerleştirmiştir. Fakat bu hediye balonlar Bingöl, Gaziantep, Adıyaman cezaevlerinde sahiplerine ulaşırken; Muş, İzmir, Kocaeli, Burdur, Siirt, Tekirdağ, Ankara Sincan ve Bolu cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere verilmemiştir.

Kimi cezaevi yönetimi, güvenlik gerekçesiyle balonları vermediklerini açıklarken, kimi cezaevi yönetimi de tehlikeli, sakıncalı bulduğu için balonları sahiplerine vermemiştir. Bazı cezaevleri ise açıklama dahi yapmaksızın balonlara el koymuştur. Küçük bir çocuğun küçük sevinçler yaratmak adına gönderdiği balonların sahiplerine verilmemesi, cezaevinde yaşayan tutukluların hayatla olan bağlarına bir engel daha yaratmaktan öteye geçmeyen keyfi bir uygulama teşkil etmektedir. En masumane en çocukça oyuncak olan balon, en nihayetinde cezaevlerine sokulmayacak yasak eşyalar arasında değildir. Cezaevi yönetimlerinin Cezaevleri Mevzuatına ve yine uluslar arası cezaevi standartlarına aykırı olarak aldıkları bu keyfi kararlar; tutuklu ve hükümlülerin dışarı ile olan bağlarını zayıflatmakta ve onları soyutlamaktadır.

Bu gerekçe çerçevesinde;

1−Bazı cezaevlerinde balonlar gönderilenlere teslim edilirken, diğer cezaevlerinde verilmemesinin bedenleri nelerdir. Hangi yönetmeliğe dayanmaktadır.

2− Balonların tutuklu ve hükümlülere verilmesinin ne gibi sakıncaları vardır.

3− Sahiplerine verilmeyen balonlar neden geri iade edilmemiştir. Sahiplerine verilmeyen ve iade edilmeyen balonlar nerededir.

4− Küçük bir kız çocuğunun ve sosyal hayata kazandırılacakları söylenen tutuklu ve hükümlülerin moral değerleri bu tür uygulamalarla mı sağlanacaktır.

5− Cezaevi yönetimlerinin mevzuata aykırı ve keyfi kararlar almalarının nedeni nedir. Bu olumsuzluğun giderilmesi için Bakanlık olarak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz.

AKIN BİRDAL

http://www.adilokay.com/

Hiç yorum yok: