17 Şubat 2008 Pazar

Türkiyeli Yazarlar Suriye’ye Çıkarma Yaptı..



Türkiye ile Suriye arasında yapılan kültür ve sanat dostluk protokolü, her yıl bir önceki yıla oranla daha fazla gelişmeye devam ediyor...




Bu kapsamda, Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu ve beraberinde çok sayıda yazar, şair ve sanatçı Suriye’ye çıkartma yaptı.

Grubun ilk durağı olan İdlip Valisi Atıf El Neddaf ile bir araya gelen Türkiye heyeti, iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Yapılan görüşmede konuşan Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu; İki ülke arasında başlayan kültür sanat ve edebiyat alanındaki dostluğun her alanda pekiştiğini ve her yıl daha da ileriye gittiğini söyledi.

KOMŞU ÜLKE İLE ÖNEMLİ AŞAMALAR KAYDETTİK

Başkan Karasu, Suriye ile tarihi bağlarının derin olduğunu belirterek; ”Bizler iki dost ülke olarak ticaret, sanayi dışında kültür ve sanat anlamında da çok önemli yol kat ettik. İki ülke yazar ve şairleri arasında yapılan çok sayıda protokol ile iki kardeş halkın birbirine daha fazla yakınlaşmasına neden oldu. Bizler edebiyatçılar olarak; Suriyeli edebiyatçılarla birlikte geçmişte olduğu gibi gelecekte de çok sayıda başarıya ortak işe imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

NEDDAF: YAZAR ÖRGÜTÜNÜN ÜYELERİNİ SURİYE’DE AĞIRLAMAKTAN DOLAYI ÇOK MEMNUNUM

Daha sonra söz alan İdlip Valisi Atıf El Neddaf, iki ülke arasındaki bu dostluğun en üst seviyeye inançlarının tam olduğunu ve yazar örgütünü Suriye’de ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.

El Neddaf, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak; Hatay için çok önemli olan ve Amik ovasına hayat verecek olan Dostluk Barajının tamamlanması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

El Nedaf; Dostluk barajı için Türkiye’den bu ay içerisinde Suriye’ye bir heyetin geleceğini ve bu heyetin çalışmaları sonucunda barajın son durumu hakkında bilgi vereceklerini söyledi.
İki Kardeş ülkenin her alanda birlik olması gerektiğine vurgu yapan El Neddaf; ”Bizler iki kardeş ülke olarak sosyal kültürel ve ticari anlamda ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Bunun için daha fazla çalışmalıyız. Önümüzdeki yıllarda da var olan projelerimizle daha sıkı ilişkiler kuracağız” dedi.

Yazarlar İdlip’te eğlendi….



Suriye’nin İdlip kentinde; İdlip Valiliğinin konuğu olan Türk yazarlar Arapça ve Türkçe Muzik eşliğinde eğlenerek, güzel saatler geçirdiler. Türk yazarlar ayrıca, Suriye’de, Suriye’li yazar Meryem Hayberk, Ali Akle Orsa, Abdulkadir El Evset ile bir araya gelerek, edebiyat ve iki ülke arasında ilerisi süreçlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular..

---------------------------------------
Haber: Murat Altunöz
http://www.tysantakya.tr.cx/
http://www.antahaber.tr.cx/
----------------------------------------

Hiç yorum yok: