10 Aralık 2009 Perşembe

DTP kapatılamaz!


KITASAL BOLİVARCI HAREKETİN KURUCU KONGRESİ’NDE KÜRT SORUNU VE DTP HAKKINDA ALINAN KARAR
(Caracas, 8 Aralık 2009)

8 Aralık tarihinde Türkiyeli devrimcilerin önergesi üzerine Kıtasal Bolivarcı Hareket Kurucu Kongresi Caracas-Venezüella’da düzenlenen toplantısında aşağıdaki kararı oybirliğiyle kabul etti.

Kürt Sorunu, Türkiye’nin en yakıcı sorunu olmayı sürdürüyor. Otuz yılı aşkın bir süredir, kimi zaman açık çatismalar, kimi zaman da Kürt halkı üzerinde kirli operasyonlar halinde süren “düşük yoğunluklu savaş”ın bilançosu, büyük çogunlugu Kürt on binlerce ölü, yerinden, köyünden edilerek büyük kentlerin varoşlarına sığınmak zorunda bırakılmış milyonlarca yoksul Kürt yakılmış tarlalar ve ormanlar, harap edilmiş bir coğrafya olarak özetlenebilir.

Ve nihayet bugün, Türkiye burjuvazisi, “çözüm”den söz ettiğinde bunu Kürtlerin anadilde eğitim, kendi geleceğini özgürce tayin gibi en temel haklarını söz konusu dahi etmeden ve Kürt halkının meşru temsilcilerini muhatap saymadan, kendi bildiğini okumak olarak anladığını açıkça ortaya koydu.

Daha da vahimi, burjuvazi bir yandan “çözüm”den, “kardeş kavgasını sona erdirmek”ten söz ederken, bir yandan da Kürtlerin parlamentodaki temsilcisi DTP’yi kapatmanın hesaplarını yapıyor.

Caracas’da toplanan Kıtasal Bolivarcı Hareket Kurucu Kongresi, DTP’yi kapatma yolundaki her türlü girişimi şiddetle protesto ederken, Türk devletini Kürtler üzerindeki baskılara derhal son vermeye, Kürt sorununun onurlu çözümü ve kendi geleceklerini özgürce tayin konusunda Kürtlerin meşru temsilcileriyle doğrudan muhatap olmaya çagirir.

DTP kapatılamaz!

Yaşasın enternasyonal dayanışma!

Hiç yorum yok: