29 Mart 2010 Pazartesi

ANTAKYA'DA 14 GÖZALTI




Hatay Emniyet Müdürlüğü TEM şubesi ekipleri , Cuma sabahı düzenlediği operasyonlarda 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı süreleri dolan şüphelilerin bu sabah adliyeye çıkarılmaları bekleniyor... -Emek ve Demokrasi platformu, uygulamanın antidemokratik olduğunu savunarak gözaltındakilerin serbest bırakılmalarını istedi.

Geçtiğimiz Cuma sabahı erken saatlerde bazı adreslere baskın yapan Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele şubesi ekipleri 14 kişiyi gözlem altına aldı. Gözaltına alınanlar arasında bir yerel gazete muhabiri de bulunuyor. Edinilen bilgilere göre, yasa dışı bir örgüte üye olmak ve propağandasını yapma iddiasıyla yola çıkan polis, Cuma sabahı 05.00 sıralarında belirli adreslere baskınlar düzenledi ve aralarında Antakya Demokratik Kültür Sanat Derneği (DEKSAD) kurucu başkanı emekli öğretmen Hisamettin Çalış, halen DEKSAD'ın başkanlığını yürüten Mehmet Güzel, aynı derneğin bazı yöneticileri ile halen bir yerel gazetede muhabir olarak çalışan Murat Altınöz'ün de yer aldığı 14 kişiyi yakalayıp gözlem altına aldı. Şüphelilerin 3 günlük gözaltı sürelerini tamamlamaları nedeniyle bu sabah adliyeye çıkartılmaları bekleniyor.

Bu arada Emek ve Demokrasi Platformu adına yapılan açıklamada, gözaltıların antidemokratik olduğu savunuldu ve gözaltındakilerin derhal serbest bırakılması gerektiği belirtildi. AGC'de basın toplantısı düzenleyen platform yönetici ve üyeleri adına sözcü Esra Sertel, AKP hükümetinin antidemokratik uygulamalarının korku imparatorluğu inşa etmeye yönelik olduğunu ve adresleri ile tüzel kişilikleri belli olan kişilerin sindirme amaçlı göz altına alındıklarını savunarak serbest bırakılmaları gerektiğini öne sürdü. "Haberin ayrıntılarını gazetemizde bulabilirsiniz".

Haber Kaynağı: Antakya Gazetesi

29.03.2010
http://www.antakyagazetesi.com/

-------------------------
Eylemsel Yetke notu: Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı TEM şübe ekiplerinin yapmış olduğu bu haksız haydutça eylemi protesto ediyor, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz!

Hiç yorum yok: