10 Nisan 2011 Pazar

Emperyalizm: Herşey kâr için!



Faiz Cebiroğlu

Sovyetlerin yıkılmasından sonra, agresif olan emperyalizm daha da agresif hale gelerek, yeni pazarlar elde etmek için, halklara bomba yağdırıyor; özellikle zengin petrol bölgelerinde, kendi siyasi ve ekonomi egemenliklerini sürdürmek için ellerindeki tek araç olan agresifliyi, saldırganlığı, şiddeti uyguluyor. Bu savaş, yıkım, ölüm ve işgal, hep kâr, aşırı kâr elde etmek içindir. Burada herşey kâr içindir!

Libya, bunun için, emperyalist barbarların saldırısı altındadır.

Emperyalizm bunun için, Libya’ya bomba yağdırıyor; Libya bunun için, uranyum bombalarıyla yerle bir ediliyor. Burada herşey, aşırı kâr içindir. Emperyalizm, aşırı kâr için yapamayacağı ahlaksızlık yoktur!

Unutmamak gerekiyor, emperyalizmin, genelde Ortadoğu’da ve şimdi de Libya’da yürütmüş olduğu saldırılar, Nazilerin işlediği suçlara eş ölçüdedir. Bunu da yazmakta yarar var. Yarar var, zira emperyalist haydutların amacı, ne ”insan haklarını” savunmak, ne de saldırı altındaki ülkelere ”demokrasi” getirmektir.

Emperyalizm, yeni pazarlar elde etmek için, halkları birbirine kırdırmak, bu ülkeleri siyasi ve ekonomik olarak kendi boyunduruğu altına almak oluyor. Irak’ın işgali bunun içindir. Libya’ya atılan ve atılmakta olan uranyum bombaları, yeni pazarlar elde etmek için, aşırı kâr içindir. Emperyalizm, aşırı kâr için yapamayacağı ahlaksızlık yoktur. Bu, birinci noktadır.

İki: Emperyalizm hem ahlaksız, hem de ikiyüzlü bir sistemdir. Mısır halkını yıllardır, ”Camp David” antlaşması ile inim inim inleten emperyalist / siyonist haydutlar, şimdi de hiç sıkılmadan, Mısır halkının bu ”Camp David” antlaşmasına karşı başlatmış olduğu devrimsel kalkışmalardan yana tavır alıyor, sözümona, destekliyor!

Emperyalizm, ikiyüzlü ve ahlaksız bir sistemdir.

Emperyalizm, 17 Eylül 1978’de Jimmy Carter gözetiminde, Mısır devlet başkanı Enver Sedat ile İsrail başbakanı Meneham Begin arasında süren ”gizli pazarlıklar” sonucunda ( bu pazarlıklardan bir tanesi, Sina yarımadasının Mısır’a verilmesi ), ”Camp David” antlaşması imzalanarak, hem Filistin devrimini engellemek, hem de bölgede gelişecek bir anti-emperyalist, anti-siyonist hareketi önlemek için yapıldığını, bizlere unutturmaya çalışıyor.

Emperyalizm, insanları yanıltmak ve beyinleri silmek için vardır. Emperyalizm, manipülasyondur.

Üç: Emperyalizm, manipülasyondur. Manipülasyon, dünya kamuoyunu, kulağa hoşgelecek sözcükler ile, ”insan hakları”, sivilleri koruma” demokrasi” gibi kelimelerle yanıltmak için yapılan bir medya savaşıdır. Emperyalizm, kamuoyunu önce bu medya savaşı ile, yanlış bilgilerle yönlendiriyor, manipüle ediyor, daha sonra halklara bomba yağdırıyor. Libya, böylesi bir manipülasyondan sonra, bombalandı. Libya, ”sivilleri koruma”, ”demokrasi” gibi sözcükler ile, dünya kamuoyu manipüle edilerek, bombalandı. Bombalanıyor…

Emperyalizm, askeri savaş yanında, kurnazlık, oyun ve düzenbazlıktır!

Emperyalizm, aşırı kâr için yapamayacağı ahlaksızlık yoktur.

Emperyalizm, dün de buydu. Bugün de budur.

Emperyalizm şudur: Aşırı kâr için savaş demektir. Bu da şu demektir: Emperyalizm var olduğu sürece dünyada her zaman savaş ve savaş tehlikesi var, demektir.

Burada bizlere düşen görevler var. Görevlerin birincisi, emperyalizmin manipülasyon yöntemlerini açığa çıkarmak, onların bu ikiyüzlü, sahtekâr, dalavereci politikalarını gözler önüne sermek, teşhir etmektir.

İkinci görev, emperyalizm ve onun yardakçılarına karşı, yerel ve küresel cepheler oluşturarak kararlı bir şekilde durmaktır.

Şimdi, devrimci olma zamanıdır.

Şimdi, emperyalizme, siyonizme ve onların yardakçılarına karşı mücadele etme zamanıdır!

Hiç yorum yok: