12 Mayıs 2011 Perşembe

TERÖRİST!


Bülent Tekin
bulenttekin47@gmail.com


ABD sessiz sedasız uçan helikopterleriyle yaptığı bir operasyonla Usame bin Ladin’i Pakistan’da oğlu ve yanındakilerle beraber öldürdü. Cesedini de-mezarı kutsallık kazanmasın diye(!)-bilinmeyen bir okyanusa (denize) attı. El Kaide ve Usame bin Ladin terör yöntemlerini kullanıyordu. 11 Eylül saldırıları terörist bir saldırıydı ve üç bin masum insanın ölümüne neden olmuştu. Bu olaydan sonra Müslümanlar Avrupa ve ABD’de nerdeyse terörist sınıfına sokuldular. ABD birkaç yandaşıyla beraber Afganistan ve Irak’ı işgal etti. Irakta-tek!-bir milyon masum Müslüman öldürüldü. Buraya kadar olayın özetini anlattım. Ancak Taliban, El Kaide ve Bin Ladin işgalci güçlere karşı Afganistan’da bu kez haklı bir savaş verdiler. Oysa Taliban, Buda’nın kadim heykellerini yıkacak ve seksenlik moruğa 100’ün üzerinde (10 yaş ve üzeri) kız sunacak (kadın haremleri kurdurtacak) kadar insanlıktan çıkmıştı. 80’lik moruklar (mollalar?) 10 yaşındaki kızları dini nikâh maskesi altında iğfal ediyorlardı. Ama ABD öyle bir şey yaptı ki haklılığını bir anda haksızlığa dönüştürdü: Tüm dünya Müslümanları terörist sayıldı!

Ladin’in öldürülmesinde sessiz sedasız sınırı geçme operasyonunda-sözde!-Pakistan’ın haberi yokmuş. Bence Pakistan derhal devlet olma hakkını lağvetmeli ve bunun yerine (Hindistan’a mı, başka bir ülke mi bağlı?) muhtarlığını ilan etmelidir. Bizim köyün muhtarı gibi olmalıdır Pakistan. Böyle bir devlet olmaz zaten! Barack Obama,” Adalet yerini buldu!” dedi. Nasıl bir adaletse? Usame bin Ladin’in Pakistan istihbaratının ve ordusunun ihanetine uğradığını düşünüyorum. Usame bin Ladin-sevin veya sevmeyin!-idealist biriydi. Teori ve pratiği birdi. O savaşarak öldü. Milyar dolarları vardı, isteseydi Arap şeyhleri gibi mal, mülk, para, ihale peşinde koşardı. O öyle yapmadı. İdeali uğruna dağ’a çıktı. O işgale karşı, devasa zenginliğine karşın Afgan dağlarında yıllarca savaştı. Bir de bizim hırsız İslamcılarımıza(!) bakın! Yumurta, gemi, ABD’de çocuk okutmak, ihale falan filan, yalandan bir İslam sevgisi… Ladin hiç ihale peşinde koşmadı. Ben düşmanıma, haklıysa ona haklı derim. Dinci değilim ama idealistleri ve samimileri severim. Bizim hırsızları ise asla!

Ladin şeriat devleti kurmak isterdi. Ben buna karşıyım. Terör silahını kullanırdı, buna da karşıyım. Ama ABD’nin Afganistan’ın işgaline karşı savaştı. Hem de kendi ülkesi olmayan bir ülkede(Che Guevara’nın da başka ülkelerde devrim için savaşması gibi). Bence o bir şehit olmalı. Eğer İslam’da şahadet (şehitlik) denen bir mertebe varsa Ladin de o mertebededir. ABD Ladin’i yakalayıp ABD’de ya da uluslararası bir mahkemede yargılayabilirdi. Bunu yapmadı, öldürdü. İnsan hakları, adalet, eşitlik, demokrasi ve evrensel hukuk kuralları uygulanmadıkça bir değil “bin” Ladinler yine olacaktır! Ve işin içinde ABD olunca, İslami damardan gelen Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz Ladin’in öldürülmesine, “Sevindik! İyi oldu!” dediler. En azından sağ birinin öldürülmemesi gerektiğini, yargılanmasını, ama öldürülmüşse de İslami kurallarla defnedilmesi gerektiğini söyleyebilmeliydiler. Ve benim bildiğim ölüleri denize ancak “korsanlar” atar!

PKK’nin eylemsizliğine rağmen Dersim dağları’nda yedi kişi öldürüldü. Diyarbakır’a-tek!-dört cenaze geldi. Aileler cesetlerin parçalandığını söylediler. Gözlerin oyulduğu, çenelerin kırıldığı, kafaların ezildiği, kolların koparıldığı gibi. TSK ve AKP Hükümeti anlaşılan operasyon yöntemini sürdürecek. Bu arada Ilgaz Dağları’nda bir polisimiz şehit edildi. Ölüler PKK’li de olsa Mehmetçik te olsa çocukturlar. Çocukların ölmemesinden ve tam demokrasinin gelmesinden anlaşılan AKP ve Başbakan geri adım attı. Savaş istiyorlar herhalde! Bu yöntem kan, gözyaşı, cenaze, öfke, düşmanlık ve ayrılıktan başka bir şey kazandırmaz. Türklerin, Kürtlerin ve hatta tüm ırkların, dinlerin, mezheplerin kardeşçe yaşadığı tam demokratik bir ülkeden vazgeçenler yaşananlardan sorumlu olacaklardır. Diyarbakır’da, İstanbul’da otobüslere, mağazalara, bankalara molotofkokteyli atanlar ve attıranlar da sorumludurlar. Eylemsizlik içinde olanları da fırsat bu fırsat deyip gidip öldürenler de!(Son bir ay içinde 25’in üzerinde PKK’li bu şekilde öldürüldü.) Hepimiz bu gelişmelerden etkileneceğiz. Tabutları saymak istemiyorum artık! Üzerindeki bayraklar da içinde insan cesedi olduğunu unutturmuyor. Düşmanlık, kin, nefret ve acı bir acımasız intikam duygusu yaratır. Birbirimizden utanmayacağımız bir ülke yaratmaktan başka çaremiz yoktur!

Hiç yorum yok: