5 Haziran 2008 Perşembe

HAK ARAMA YÜRÜYÜŞÜ

Haber: Murat ALTUNÖZ

Samandağ'lı işçiler "Hak Arama Yürüyüşü" Gerçekleştirdi...

Uzun zamandır maaşlarını alamayan işçiler, Samandağ Belediyesin'den Hatay Valiliğine kadar yürüyerek, bir kez daha haklarını istedi.

Samandağ Belediyesi’nde çalışan 186 işçi aileleri ve DİSK Genel Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK/Genel iş Hatay şube Başkanı Mehmet Güleryüz,ve çok sayıda dernek sendika temsilcisi, Samandağ Belediye işçilerinin "Hak Arama Yürüyüşü"nde bir araya geldi.

Samandağ Belediyesi önünde toplandıktan sonra yürüyüşe geçen işçiler yaklaşık,22 KM' yolu yürüyerek, Hatay valiliğine geldiler. Geniş Polis önleminin alındığı Hatay Valilik Çevresinde kitle İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız. haklarımızı İstiyoruz. Direne Direne kazanacağız sloganları attı.

Hatay Vali Yardımcılarından Ömer Bedretsin Sağsöz ile görüşen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi; hak arama mücadelesinde olan işçileri asla yanlız bırakmayacağını ve eylemlerin sonuca varıncaya dek kararlılıkla süreceğini söyledi.

Çelebi; "Biz mağdurların sesiyiz. bunun için buradayız. Samandağ'lı işçilerimiz zor ve mağdur durumda, bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerekir.Biz DİSK Olarak Anadolu'da hak gasplarına uğrayan bir çok ilde işçilerle birlikte el ele yürüdük ve haklarımızı aradık ve aramaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

DİSK Genel İş hatay Şube Başkanı Mehmet Güleryüz'de, "Samandağ Belediyesi işçileri;Her ay zamanında ödenen tam aylık ücret almak istiyor. Geriye dönük birikmiş alacaklarına çözüm istiyor.Borç batağı içerisinde bulunan Samandağ Belediyesinin bu sorunu çözme olanağı kalmamıştır. Belediye ödeme aczi içerisindedir. Her geçen gün sorun daha da büyümektedir.Bugün Belediye işçilerine yarım maaş, çeyrek maaş dağıtılmaktadır. Bu para bile zamanında dağıtılamamaktadır. İşçiler perişan halde, aç ve sefil yaşamaktadır” şeklinde konuştu.
186 işçinin geriye dönük birikmiş alacakları toplamı 9 Milyon YTL’ yi aşmış ve Bugün itibarıyla Emekli olup, ayrılan toplam 90 işçinin Kıdem Tazminatları dâhil birikmiş alacakları toplamı 2,5 Milyon YTL’ nin üzerindedir.

-------------------

Kaynak: Anta Haber Ajansı
http://www.antahaber.tr.cx/

Hiç yorum yok: