8 Nisan 2016 Cuma

Mihrac Ural muamması devam ediyor.






Sevra Kurtuluş
sevra.kurtulus@gmail.com


Mihrac Ural muamması devam ediyor. Mihrac Ural'ın ”Mukaveme Suriyyi (Suriye Direnişi) örgütünden gelen çelişkili ve birbirini tutmaz açıklamalar, Mihrac'ın, Suriye'de mi? Suriye dışında mı? Olduğu muammasını devam ettiriyor.  Örgütten yapılan açıklamalar, Mihrac Ural'ın nerede olduğu ve kendisine ne olduğunu bilmediklerini gösteriyor.

Mukaveme Suriyyi (Suriye Direnişi) örgütü, ilk açıklamalarında: ”27 Mart'tan beri liderimiz Mihrac Ural ile olan irtibatlarımız kesilmiş bulunmaktadır. Nerede olduğunu, ölüp- ölmediyini kesin bilmediklerini ama öldüğünü teyit edecek hiç bir delilin olmadığını” yazıyorlardı.

İkinci basın açıklamalarında, Mihrac adına yazılmış bir beyanat var: ” Beyt Hileybiyi’de Mukaveme Suriyyi güçleri başında bölgeyi özgürleştirirken düştüğüm pusuda yaralı düştüm.
Hala Lazkiye kırsalını Suriye ordusuyla birlikte tutan Mukaveme Suriyyi güçleri, savaşı sonuna kadar sürdürerek bu direnişi zaferle taçlandırmaya ant içmiştir; şehit üzerine şehit 75 yiğidimi yüzlerce yaralımla ben de bir şehit projesi olarak bu savaşın başında yürüyorum...” Mihrac Ural / 4 Nisan 2016

Bu iki açıklamadan  sonra, Mihrac Ural, Twitter hesabından: "Yalan ve kurgularinizin sevincini kursaginizda birakacagim Inanciniz yalan ahlaksizsiniz. Lagimsiniz. MIT in satilmis canileri olduremediniz" diye yazdı. Ama nedense, Mihrac Ural'ın yazmış olduğu bu tweet silinip yerine, Mukaveme Suriyyi açıklaması konmuş:

”Hiç bir dost kaygıya kapılmasın,  uygun koşulda açıklama yapılacaktır”

Mihrac'ın twitter hesabında duran bu twetten sonra, bugün Mukaveme Suriyyi ( Suriye Direnişi) İki cümlelik Arapça ve 3. açıklamasını yapmış; açıklamanın özü şu: ”Liderimiz Ali Keyyali'nin nerede olduğunu bilmiyoruz. Hem Suriye'de hem de  Suriye dışında... liderimizin mekanını tespit etmek için uğraşıyoruz. Saklandığı yeri, tespit eder etmez,  onu kurtarmak ve özgürleştirmek için herşeyi yapacağız. Ali Keyyali, yolumuzu aydınlatıyor. Hepimiz Ali Keyyali'yiz! Suriye diz çökmez” 8 Nisan 2016

Direnişçi bir örgütün, liderleri hakkında,  böylesi  çelişkili açıklamalarda bulunması gerçekten düşündürücüdür.

Geriye şu sorular  kalıyor: Mihrac Ural nerede? Mihrac Ural'a ne oldu?
Soruların yanıtlarını zamana ve tarihe bırakıyoruz.

Tek temennimiz ve umudumuz, Mihrac Ural'ın hayatta olmasıdır.

Hiç yorum yok: